Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Ziraat Fakültesi İçin Tanıtım Programı Düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Ziraat Fakültesi için düzenlenen tanıtım programı, Ticaret Borsası Salonunda gerçekleştirildi. Programa, Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çolak, Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Poyraz, MÜSİAD Başkanı Mustafa Bağcı ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Ziraat Fakültesi için

Fakülteye Olan İhtiyaç Rakamlarla Anlatıldı

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Ziraat Fakültesi’ni tanıtan özel bir video izletildi. İlk konuşmayı yapan Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, bölgenin tarımsal potansiyelini rakamlarla ortaya koyarak Ziraat Fakültesi’nin gerekliliğini vurguladı.

Tan, Bandırma ve çevresinde 740 süt ürünleri işletmesi, 52 et ürünleri tesisi, 138 meyve-sebze paketleme tesisi, 254 zeytinyağı üretim tesisi, 44 salça ve konserve işletmesi, 36 tarımsal makine üretim tesisi, 668 yem üretim tesisi, 24 un fabrikası ve 80 tohum üretim tesisi bulunduğunu belirterek, bu verilerin bölgede kaliteli ve nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı gözler önüne serdiğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye genelinde 40 Ziraat Fakültesi bulunduğunu hatırlatan Tan, Bandırma’daki fakültenin fark yaratması gerektiğini belirterek İngilizce eğitim verilmesi ve öğrencilerin sektörle iç içe olması gerektiğini vurguladı.

Boz: “Sıradan Olmak İstemiyoruz”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ise, kurulacak fakültenin bölgeye hizmet eden ve fark yaratan bir fakülte olması gerektiğini belirtti. Bandırma’daki firmaların ihracata yönelik üretim yapma kapasitesine dikkat çeken Boz, fakülte öğrencilerinin Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ile çalışmalar yapabileceğini söyledi. Fakültede uygulanacak 7+2 veya 6+2 modelinde eğitim ile öğrencilerin teorik ve pratik bilgiyi harmanlaması hedefleniyor.

Mirza: “Tarımın Önemi Pandemi Döneminde Anlaşıldı”

Belediye Başkanı Dursun Mirza ise bölgedeki et, süt, hububat, zeytinyağı, salça ve yumurta üretimi yapan firmaların çok güçlü olduğunu ifade etti. Tohumculuk sektörünün de gelişmiş durumda olduğuna dikkat çeken Mirza, Ziraat Fakültesi’nin Bandırma’ya çok yakışacağını söyledi.

Konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli tarımdır.” sözüyle tamamlayan Mirza, fakültenin ihtiyaçlarının el birliğiyle karşılanması gerektiğini vurguladı.

Program, bölgedeki tarımsal kalkınmaya büyük katkı sunması beklenen Ziraat Fakültesi’ne dair değerlendirmelerle sona erdi.