Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göz Altı Torbalarına Dikkat!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz altı torbaları ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz altı torbaları

Göz altı torbalarının genellikle genetik faktörlere bağlı olarak geliştiğini belirten Atabay, “Göz çevremiz yağ yastıkçıklarıyla çevrilidir. Bazı durumlarda bu yağlar öne doğru yerleşerek torbalanmaya yol açar. Bu durum kişide daha yaşlı ve üzgün bir görünüme sebep olur. Bazen cilt fazlalığı da torbalanmalara eşlik eder” dedi.

Hastaların yaşına ve cilt yapısına göre tedavi planlandığını ifade eden Atabay, genç hastalarda dışarıdan kesi yapılmadan, dikişsiz şekilde uygulanan internal yöntemle başarılı sonuçlar alındığını belirtti. İleri yaş grubundaki hastalarda ise torba tedavisine ek olarak yüz germe işlemlerinin de kombine edilebildiğini vurguladı.

Göz çevresi dokularının hassas yapısına dikkat çeken Op. Dr. Şeyda Atabay, “Bu bölge göz kasları, damarlar ve sinirlerle karmaşık bir yapı oluşturur. Estetik amaçlı yapılan her tedavide, gözün görme fonksiyonuna zarar verilmemesi temel önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Atabay, göz altı torbalarının çoğunlukla kozmetik bir sorun olduğunu, yaşam tarzı değişiklikleri ve evde uygulanan yöntemlerin şişkinliği azaltabileceğini ancak bazı durumlarda tıbbi ve cerrahi müdahalelerin de gerekebileceğini söyledi. Tedavinin yalnızca görünüm amacıyla yapılması halinde sağlık sigortası kapsamına girmeyebileceğini de hatırlattı.

Göz Kapak Ameliyatı (Blefaroplasti)

Göz altı torbalarının tedavisinde göz kapağı ameliyatının (blefaroplasti) da bir seçenek olduğunu belirten Atabay, “Cerrahi işlem genellikle üst göz kapağının doğal kıvrımından ya da alt göz kapağının iç kısmından yapılır. Lokal anestezi ile, ayakta tedavi ortamında gerçekleştirilir” dedi.

Blefaroplasti ile sadece göz altı torbalarının değil, aynı zamanda sarkık üst göz kapaklarının, görüşü engelleyen fazla derinin ve alt göz kapağındaki aşırı sarkmaların da düzeltilebildiğini kaydeden Atabay, işlem sonrası kuru göz, şişlik, morarma, bulanık görme gibi geçici yan etkilerin olabileceğini belirtti.

Nadir durumlarda ciddi komplikasyonlar yaşanabileceğine dikkat çeken Atabay, hastaların mutlaka işlem öncesi doktorlarıyla detaylı şekilde görüşmesi gerektiğini ifade etti.