Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlilikte kritik adım! Yargıtay emsal kararla tartışmaları bitirdi

Evli çiftleri yakından ilgilendiren bir karara daha imza atıldı. Kavga sırasında

Evli çiftleri yakından ilgilendiren bir karara daha imza atıldı. Kavga sırasında eşine ‘Bana karı çok’ diyen koca kusurlu bulundu ve boşandığı eşine tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yargıtay boşanmalarla ilgili dikkat çeken kararlarına devam ediyor. Kavga sırasında ağızdan çıkan bir cümle tüm davanın sonucunun değişmesine neden olabiliyor.

“BANA KARI ÇOK, SANA DA ERKEK”

Mynet’in haberine göre, Haber olan boşanmalara bir yenisi daha eklendi. Tartışma sırasında kocasının kendisine ‘bana karı çok, sana da erkek‘ sözlerini duyan bir kadın sakinleştikten sonra bu lafı düşündü ve gururuna yediremedi. Hemen harekete geçen kadın soluğu mahkemede aldı. Yargı da kadını haklı buldu.

“GURUR KIRICI”

5 yıllık evliliğinin son zamanlarından sorunlar yaşayan kadın olayı Show Haber’e özetledi;

35 yaşındaki kadın yaşadıklarının ardından boşanma davası açtı. Kocası ise suçlamaları kabul etmeyerek kendine iftira atıldığını savundu. Mahkeme tarafları boşadı üstelik kocayı da tazminat ödemeye mahkum etti.

Zorluklar yaşadığını belirten kadın, “Şiddetli geçimsizlik olarak avukatlar gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi. Ancak fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddetekonomik şiddet… Şiddetin içerdiği bütün baskılara karşı karşıya kaldım.” dedi.

ESKİ EŞ KARARI BEĞENMEDİ

Kararı beğenmeyen eski eş kararı temyize götürdü. Dava, Yargıtay ikinci hukuk dairesine gitti ve buradan emsal niteliğinde bir karar çıktı. Dosyayı görüşen yüksek mahkeme ‘bana karı çok‘ sözünü duygusal şiddet saydı. Bu da boşanma sebepleri arasına eklendi.

İFADELER ŞİDDET SAYILDI

Konuyla ilgili konuşan avukat Kübra Eraltay ise, “Evlilik birliklerinin içerisinde tarafların birbirlerine hakaret etmeleri, birbirlerini küçümsemeleri, aşağılamaları duygusal şiddet olarak değerlendirildi. Çiftlerin birbirlerine hitap ederken sevgi ve saygı çerçevesinde iletişim kurmalarını öneriyorum.” dedi.